Økologisk kvalitetsprodusent med første BiB

Fontanafredda er en anerkjent vinprodusent fra hjertet av Piemonte, men var opprinnelig jaktslottet til Kong Victor Emmanuele II av Sardinia, som senere ble det samlede Italias første konge. Kongen kjøpte jaktslottet i 1858 som en gave til sin elskerinne "la Bela Rusin", som han utnevnt til grevinne av Mirafiori og Fontanafredda.

Vinhuset har vært en bastion for kvalitetsvin siden kongen kjøpte sin første vinmark i Barolo i 1866. Kjent for sine prestisjefylte røde viner, tar de nå et betydelig skritt inn i fremtiden med lanseringen av sin første vin på Bag in Box.

Dette markerer en ny æra for Fontanafredda, som kombinerer tradisjon med innovasjon for å møte den norske forbrukerens behov. Denne lanseringen er spesielt bemerkelsesverdig i Norge, hvor over 50% av all rødvin selges i BiB-format. Fontanafredda anerkjenner viktigheten av å tilby kvalitetsvin i dette praktiske og miljøvennlige formatet, spesielt gitt den økende etterspørselen blant norske forbrukere.

Fontanafredda er en av de første i Langhe-regionen som konverterte alle sine egne vingårder til økologisk landbruk (f.o.m. årgang 2018). For Fontanafredda er naturvennlig landbruk en livsstil, som innebærer å sette seg inn i plantens livssyklus og verdsette den som et levende vesen, så vel som å eliminere bruken av alle unødvendige kjemikalier. Produktet er miljøsertifisert og vegansk.

 I denne blandingen av Barbera og Nebbiolo oppdager vi den autentiske karakteren til Piemonte. Aromaen er rik og fruktig av mørke skogsbær og kirsebær, akkompagnert av delikate toner av mørk sjokolade og krydder. Nebbiolo-druen bidrar til å gi vinen en ekstra dimensjon av kompleksitet og nyanse. Den presenterer en rik og fruktig aroma, akkompagnert av delikate toner av eik.

 Fontanafredda Piemonte Barbera Nebbiolo

Druer: 83% Barbera, 17% Nebbiolo

Pris: NOK 519,90

Importør: Stenberg & Blom

 

 

 

Powered by Labrador CMS