Vinnytt

Portugisisk amfora-vin

Publisert Sist oppdatert

­Bojador startet som en drøm vinmaker Pedro Ribeiro hadde og som ble påbegynt i 2010. Produsenten, Espaco Rural, som også eier Herdade de Rocim, holder til i Vidigueira i den sydlige delen av Alentejo i Portugal. Vinmarkene er gamle, og druene til Bojador-vinene selekteres etter vinmark og jordsmonn. Pedro Ribeiro lager viner med mineralitet, friskhet og eleganse. Vinmarkene dyrkes økologisk.

Druetypene, som dyrkes i samme vinmark, høstes for hånd. Druene avstilkes og plasseres i 1000-liter store amfora-krukker. En andel av stilkene føres tilbake til bunnen av amforaen, mens druene gjærer på toppen. Stilkene bidrar til en naturlig filtrering. Fermenteringen skjer uten tilsatt gjær og uten temperaturkontroll. Vinen er videre lagret i to måneder på flaske, uten stabilisering eller filtrering. Vinho de Talha betyr amfora-vin og er en tradisjon i Alentejo. Mørk kirsebærfarve. Sterk aroma, fruktig. En fruktig og rik vin med noe krydderpreg. Mer avslepet enn de fleste portugisiske rødviner. Passer til rødt kjøtt, svin, okse, lam, hjort og annet vilt.

Bojador Vinho de Talha Amphora 2022

Druer: 40% Trincadeira, 30% Moreto,
30% Tinta Grossa

V-pris: NOK 264,80

Importør: Heyday Wines

Powered by Labrador CMS