Rosa Ferrari
Ferrari er Italias ledestjerne innen musserende vin, og har helt siden starten hatt som mål å levere kvalitet i hver eneste flaske, uansett nivå. I 1902 bestemte Ferrari-grunnleggeren, Giulio Ferrari, seg for å plante Chardonnay-druer i fjellandskapet i Trentino, for å lage en musserende vin på champagnemetoden.
Trentino ligger 100 mil syd for Champagne og jordsmonnet er heller ikke det samme, men vekstforholdene er likevel ikke så ulike. I likhet med Champagne er klimaet i Trentino kjølig, med store temperatursvingninger mellom dag og natt, det gir en lang vekstsesong – akkurat som i Champagne. Dette er essensielt om man vil lage musserende vin av høy kvalitet, og det var nettopp dette potensialet den visjonære Giulio oppdaget for over hundre år siden.
I 1952 solgte Giulio Ferrari vinhuset til sin nære venn Bruno Lunelli, en lokal kvalitetsorientert vinhandler med lidenskap for bobler. Giulio fortsatte som produksjonsansvarlig hos Ferrari helt frem til sin død i 1965, og vinhuset drives den dag i dag fortsatt som en familiebedrift av tredje generasjon Lunelli.
Ferrari har ikke bare vært en pionér når det gjelder å plante nye druesorter i regionen, vinhuset har også gått i bresjen for bærekraftig vitikultur og vinproduksjon. Familien Lunelli har alltid vært svært opptatt av biologisk mangfold, og vinmarkene myldrer av liv i form av både farverike blomster, kvitrende fugler, summende insekter og dyr som hjorter, kaniner og ville hester. Alle deres egne vinmarker har vært sertifisert økologisk siden 2017, og de har i tillegg gjort en enorm innsats for å sørge for at resten av vinmarkene i regionen nå også dyrkes på bærekraftig vis.
Nå slippes Ferrari Trento Rosé Brut i testutvalget hos Vinmonopolet, i den anledning er prisen redusert. Ferrari Trento Rosé Brut har lakserosa farve. Aroma av røde bær, som jordbær og også røde epler, villbringebær, kirsebær og fersken. Tørr, ren, lett og frisk smak, som gir en kremet følelse i munnen. Rikelig med intense, små bobler.
Ferrari Trento Rosé Brut
Druer: 60% Pinot Noir, 40% Chardonnay
V-pris: NOK 329,90
Importør: Moestue Grape Selections
Nylige artikler
VM-feber på Hotels.com
Dette bør du tenke på før du gir medarbeiderne dine tilbakemeldinger
KI - en game-changer for hotellbransjen?
Air Baltic gjenopptar nedlagt rute til Norge
Geilo og Beitostølen på britisk topp 10-liste over rimelige skidestinasjoner
Mest leste artikler
Historisk gjenåpning: Nils Flatmark leder Savoy 1918s kjøkken
RevPAR-utvikling for Oslo-hotellene: En analyse av november 2025
Opplev Hobo Oslo: Et unikt lifestyle-hotell i hjertet av byen
Hvordan Norge kan bli et bærekraftig reisemål året rundt
Bordeaux-viner: En Primeur-salg i krise og fremtidens utfordringer