Smaksrik, tysk chardonnay
Weingut Karl May er en familie-eiendom på 35 hektar i landsbyen Osthofen i Rheinhessen, hvor brødrene Fritz og Peter lager økologiske viner med minimal intervensjon. Syvende generasjon er aktive i driften i dag. Riesling er den viktigste druen, men de produserer også chardonnay, silvaner og pinot noir i ulike kvalitetsnivåer.
I juli ble deres Chardonnay Kalkstein introdusert på det norske marked. Druene kommer i hovedsak fra de svært kalkrike nabovinmarkene Morstein og Brunnenhäuschen (begge klassifisert som Grosse Lage), i Westhofen. En liten andel druer hentes fra rikere jordsmonn i Bechtheim for å tilføre vinen større dybde. Druene er økologisk dyrket, håndplukket og presset i hele klaser. Vinen er spontangjæret og gjennomgår malolaktisk gjæring i brukte (4-8 år gamle) 500-liters fat, med full gjærkontakt frem til april. Deretter modnes den videre på ståltank. Vinen er ufiltrert og lavsvovlet.
Grønngul. Sterk fruktig aroma av moden sitrus og tropisk frukt. Intens fruktig, frisk og smaksrik. Lang ettersmak. En mineralsk og samtidig rundt chardonnay som passer spesielt godt til retter med fisk og skalldyr, kylling eller svin.
Karl May Kalkstein 2024 Chardonnay
V-Pris: 249,90
Druer: 100% Chardonnay
Importør: Signature Wines AS
Nylige artikler
Skal skape en ledende vinterdestinasjon på Bjorli
1 av 7 velger å feire jul eller nyttår i utlandet
Dette vil folk oppleve på reise i 2026
Høy kundetilfredshet hos SJ Norge
Christian André Pettersen og Team Norway er klare for Bocuse d’Or Europa
Mest leste artikler
Feir jul og nyttår i utlandet: Gran Canaria og Thailand er favorittene
Reisetrender 2026: Storbyferie, idrett og bærekraft
Bjorli: Ledende vinterdestinasjon med helårstilbud innen 2028
Air Serbia lanserer ny flyrute til Tromsø for vinterturisme
Christian André Pettersen og Team Norway forbereder seg til Bocuse d’Or Europa 2026