Tradisjonsrikt portvinhus
Belmonte er en relativt ny vinimportør, som allerede er godt etablert med mange kjente merkevarer. - Belmonte Beverage Group er en hurtigvoksende utfordrer i det norske importmarkedet. Selv om selskapets hovedaksjonær er Strawberry, jobber vi bredt mot hele markedet. Vår største kunde er Vinmonopolet, sier selskapets administrerende direktør, Stein-Erik Helverschou-Treverket.
- Vi startet i det små for bare et par år siden og forretningsmodellen har hele tiden vært å samle noen av de flinkeste folkene i bransjen, og gi dem best mulige forutsetninger for å lykkes. 2023 ble brukt på å rekruttere, og i år har vi begynt å se resultatene. Ting har gått mye raskere enn vi turte å håpe på, og vi har fått inn en rekke fantastiske brands som vi er stolte av å jobbe med, sier Helverschou-Treverket.
Belmonte representerer blant annet Symington Family Estates, en av verdens ledende produsenter av premium portvin, den største vingårdseieren i Douro-dalen og en av de beste portugisiske vinprodusentene. Det er en familie med britisk og portugisisk opprinnelse, som har bodd og arbeidet i Portugal siden 1800-tallet. De eier og driver fire av de ledende portvinhusene, Graham's, Dow's, Warre's og Cockburn's, samt en portefølje av Douro-viner.
I Douro-dalen har Symington 26 Quintas, som dekker totalt 2255 hektar, derav 1024 hektar med vin. 112 hektar er økologiske vinmarker, noe som gjør dem til det største området med sertifisert økologisk vingård i Nord-Portugal.
Belmonte tar inn flere portviner fra Symington, blant annet:
Cockburn’s Special Reserve (V-pris NOK 189,90). 37% Tinta Barroca, 25% Touriga Nacional, 19% Touriga Franca og 19% Tinta Roriz. Opprinnelig introdusert i 1969, Cockburn's Special Reserve skulle fylle tomrommet mellom vintage port og yngre viner. Special Reserve er modnet på eikefat i opptil fire år, før den ble tappet på flaske. Dette gir en fyldig smak og karakteristisk tørr finish. Rik og konsentrert rød fruktaroma med kirsebær. Varm og fruktig smak. Pepperaktig og lett tørr finish. Trenger ikke dekanteres og kan konsumere innen fire til seks uker etter åpning. Passer godt sammen med ost og f.eks. desserter med sjokoladesmak. Mye vin til en rimelig pris.
Grahams Late Bottled Vintage Port 2018 (V-pris NOK 239,90). De viktigste druene i denne er Touriga Franca og Touriga Nacional, med mindre innslag av Sousão, Alicante Bouschet, Tinta Amarela og Tinta Barroca.
Vinhuset ble grunnlagt i 1820 av William og John Graham. Denne vinen er modnet på fat i seks år før den ble tappet på flaske. Late Bottled Vintages, som begrepet tilsier, tappes senere enn klassiske Vintage Ports. Aroma av solbær og bjørnebær, med innslag av tørket mynteblad, eukalyptus og noe lakris. Rik og fruktig smak, med litt krydder. Vinmakere er Charles Symington og Bernardo Nápoles.
Passer perfekt sammen med mørke sjokoladedesserter, så vel som oster som Cheddar og Manchego. Etter åpning vil vinen holde topp smak og aroma i opptil seks uker.
Nylige artikler
VM-feber på Hotels.com
Dette bør du tenke på før du gir medarbeiderne dine tilbakemeldinger
KI - en game-changer for hotellbransjen?
Air Baltic gjenopptar nedlagt rute til Norge
Geilo og Beitostølen på britisk topp 10-liste over rimelige skidestinasjoner
Mest leste artikler
Historisk gjenåpning: Nils Flatmark leder Savoy 1918s kjøkken
Hvordan KI revolusjonerer hotellbransjen: Effektivitet og personalisering
RevPAR-utvikling for Oslo-hotellene: En analyse av november 2025
Hvordan Norge kan bli et bærekraftig reisemål året rundt
Classic Norway Hotels: Årets bedrift 2025 og suksesshistorie i hotellbransjen