Typeriktig Castillon Côtes de Bordeaux

Bécot-familien overtok det kjente Saint-Émilion Grand Cru Classé B-slottet Château Beau-Séjour Bécot i kommunen Saint-Philippe d'Aiguilhe, Castillon Côtes de Bordeaux, i 2001. Å produsere kvalitetsvin krever betydelig innsats og store investeringer i både vinmark og kjeller. Etter at Bécot-familien overtok eiendommen har de gjort nettopp det, noe som har ført til vinmarker og kjellerfasiliteter som holder en svært høy standard.

Vinen lagres gjennomsnittlig i 15 måneder på en blanding av ny fransk eik, eikeliggere og amfora, før den tappes på flaske. Blandingen av Merlot og en liten del Cabernet Franc, gir en behagelig og typeriktig Bordeaux-vin, med generøs frukt og bidrar i tillegg med god struktur og friskhet til vinen.

Joanin Bécot 2021 har mørk kirsebærfarve. Fruktig og frisk aroma, med innslag av bjørnebær. Saftig og fruktig vin som samtidig er tørr og elegant. Runde og myke tanniner.

Allsidig vin, passer særlig godt til entrecôte, mørbrad, kylling, lam eller and. Vinen vil harmonere godt med et bredt utvalg oster, eller rett og slett alene. Det er første gang vinen fra Château Joanin Bécot er tilgjengelig i Norge.

Château Joanin Bécot 2021

Druer: 85 % Merlot og 15 % Cabernet Franc

V-pris: NOK 312,20

Importør: Moestue Grape Selections AS

 

Powered by Labrador CMS