Både McDonald’s og Burger King har mange nye etableringer i år. Torsdag 10. oktober åpner McDonald’s dørene til en splitter ny restaurant på Ottestad.

Mot mindre ultraprosessert hurtigmat

De store burgerkjedene McDonald’s og Burger King jobber iherdig med å redusere antall tilsetningsstoffer i produktene, og få mer rene råvarer inn i menyene. Men stempelet som usunn junk food blir de nok ikke kvitt med det første.

Publisert Sist oppdatert

«Maten er ikke spesielt sunn. Den inneholder mye salt, sukker, fett og er ultraprosessert, og inneholder i det hele tatt lite av det kroppen trenger. Det er ikke akkurat helsekost», slo forsker og folkehelseekspert Steinar Krokstad fast i Trønder-Avisa nylig. Han reagerer på at hjembyen Steinkjer er i ferd med å bli en burgerby, på grunn av en «burgerkrig» mellom Burger King og McDonald’s. Liknende oppslag ser vi daglig i aviser over hele landet. Bekymrede mateksperter ivrer for mer ren og råvarebasert mat, og advarer mot lett tilgjengelig, hurtig laget og ultraprosessert mat som kun har som formål å skape økonomisk vekst for produsentene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Reiseliv1 & Convenience – nye saker på nett hver dag og 7 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler på både reiseliv1.no og convenience.no samt e-utgaven.

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
3 mnd

150,- 575,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett og papir
12 mnd

1875,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
1 mnd

1,- 145,-

KJØP

Reiseliv1 & Convenience
Nett
12 mnd

1430,-

KJØP

Powered by Labrador CMS