Norwegian hadde flere reisende i april i år, enn i samme periode i fjor, ifølge selskapets passasjertall.
Norwegian hadde flere reisende i april i år, enn i samme periode i fjor, ifølge selskapets passasjertall.

Flere passasjerer for Norwegian i april

Norwegian hadde i april 1.892.362 passasjerer til ulike reisemål. Det er flere enn i samme periode i fjor. Widerøe hadde på sin side 315.495 passasjerer.

Publisert

Det tilsvarer en økning for Norwegian på 13 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, opplyser selskapet i en pressemelding.

Norwegians kapasitet steg med 18 prosent sammenlignet med april i fjor, mens fyllingsgraden var på 80,3 prosent. I gjennomsnitt hadde flyselskapet 81 fly i drift i april, opp fra 73 i mars, som følge av at sommerprogrammet nå er i gang. Regulariteten gikk ned i april, hovedsakelig på grunn av stengt luftrom i Norge 25. april.

Starten på sommerprogammet

– April markerte starten på årets sommerprogram. Kapasiteten var tydelig oppjustert i april og vi hadde i gjennomsnitt 14 flere fly i drift sammenlignet med fjoråret, sier konsernsjef Geir Karlsen.

Av totalt 47 nye flyruter i sommerhalvåret, hadde ni ruter sin første avgang i løpet av april. Blant annet kunne passasjerer ta turen fra Oslo til Istanbul.

Norwegian satser blant annet på å utvide sitt flytilbud i Danmark, der det lanseres 17 nye ruter i løpet av sommeren.

Widerøe , som nå eies av Norwegian, hadde 28 prosent flere passasjerer i april i år sammenlignet med i fjor. Ifølge selskapet skyldes det blant annet at påsken falt i mars i år, mens den var i april i fjor.

Powered by Labrador CMS