Reiseliv

Oslo lufthavn eneste storflyplass i Norden uten munnbindregler

Publisert Sist oppdatert

Mens hovedflyplassene i Danmark, Sverige, Finland og på Island har påbud eller anbefaling om å bruke munnbind, har Oslo lufthavn droppet munnbindbruken.

– Avinor forholder seg til norske myndigheters oppheving av munnbindpåbudet, slik at vi speiler det som gjelder det norske samfunnet forøvrig, sier pressevakt Erik Lødding hos Avinor til Flysmart24.

Både Sverige og Danmark har i likhet med Norge fjernet de fleste koronatiltakene, mens Finland er i ferd med å gjøre det samme. I Sverige gjelder en anbefaling om å bruke munnbind på Arlanda flyplass, mens det i de øvrige landene er påbud. Myndighetene i Danmark henviser til en anbefaling fra den europeiske organisasjonen for luftfartssikkerhet, Easa.

Ullensaker kommune, der Oslo lufthavn ligger, har vært i kontakt med Helsedirektoratet som bekreftet at opphevelsen av munnbindpåbudet i Norge også gjelder Oslo lufthavn.

Også blant flyselskapene er munnbindene fjernet eller på vei ut. Flyr fjernet hele påbudet søndag, mens Norwegian da fjernet det for reiser i Skandinavia. SAS opphever påbudet i Skandinavia fra tirsdag.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS